Gyászfeldolgozás

A gyász a veszteségre adott teljesen természetes reakció. Feldolgozás alatt azt értjük, hogy megtanulunk a veszteséggel együtt is örömteli, értelmes életet élni. 

Amikor egy szeretett személyt gyászolunk, akkor néha nehéz egyedül eljutni arra a pontra, amikor a legtöbb napon elfogadjuk és nem megszenvedjük a hiányt. Sokat segítenek hasonló helyzetben lévők történetei, akár önsegítő könyv, akár virtuális vagy valós közösségek formájában, hiszen láthatunk magunk előtt példát arra, hogy igenis lehet a veszteség után is újra mosolyogni, élni, új utakat találni az elvesztett utak helyett. Sorstársak között megélhetők és kifejezhetők a legijesztőbbnek tűnő érzelmek is, ami nagyon fontos a feszültségek letételéhez, a fájdalmak elfogadásához és a talpra álláshoz, illetve a talpon maradáshoz. 

Mikor és hogyan segíthetek?  

Ha nincs támogató közeg körülötted a gyászodban vagy úgy érzed, hogy az nem elég, esetleg szeretnél eleve egyéni segítő kapcsolatban foglalkozni a feldolgozással, akkor keress meg, nálam nem tabu a halál, az életvégi történet és a gyász. Itt megértésre találsz, megoszthatod a fájdalmadat, és így a saját tempódban találhatod meg a saját válaszod a “hogyan továbbra” is. 

Telefon: +36705308489 

Email: info@csikosdora.hu 

„Elfogadni ​tudni a másik halálát annyit jelent, mint elfogadni egy soha viszont nem látást, egy hang és gyengédség megszűntét, melyek hordozói voltak a kapcsolatnak. Belenyugodni az örökös és végleges hiányba.” Polcz Alaine