Ismeretterjesztő előadásokat és tudatosságfejlesztő műhelyeket vállalok mediáció, konfliktuskezelés, mentálhigiéné témában.
Non-profit szervezetek és közösségek számára Budapesten belül vagy online ingyenesen, for-profit cégek számára egyéni ajánlat alapján: +36705308489 info@csikosdora.hu

Mediáció, alternatív vitarendezés – a mediációt többnyire a bíróság előtti pereskedés alternatívájaként tartjuk számon. Mégis milyen egyéb alternatívák vannak még, és milyen jellemzői vannak a mediációnak? Van bármi köze a meditációhoz? 

Mikor érdemes mediátorhoz és mikor ügyvédhez fordulni? Hol keressek megbízható mediátort? 

Konfliktuskezelés – milyen konfliktusok léteznek a családon, közösségen belül? Egy egyszerű vita mitől fajul el annyira, hogy aztán évekre szakadékot képezzen közöttünk? 

El kell-e kerülni a konfliktust és ha igen, akkor hogyan? Lehet-e értelme a konfliktusnak? 

Hogyan állok én a konfliktussal? Meg kell-e változnom, ha rosszul bírom a konfliktust? 

Fejleszthető a konfliktuskezelési képesség? Milyen előny származhat belőle? 

Mentálhigiéné – egy-egy nehéz élethelyzet lelki hatása igazán sokrétű lehet, és hiszem, hogy a felismerés, a tudatosság megkönnyíti a megküzdést. Mentálhigiénés szakemberként proaktívan tekintek az elkerülhetetlen változásokra, abban támogatom klienseimet, hogy minél kevésbé billenjenek ki saját egyensúlyukból, és minél hamarabb megtalálják azt az utat, ami a lelki egészségük megőrzéséhez szükséges. Az előadások során arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy hogyan ismerhetők fel az elakadások, mikor van szükség külső, professzionális segítőre és mit lehet elérni a segítséggel.