Az időskorral járó fizikai és szellemi hanyatlás eltérőképpen és különböző életkorban ugyan, de a legtöbbünket érint. Ezeknek a változásoknak egy része az életmódunkat, életkörülményeinket is befolyásolja, előfordulhat, hogy családunk és/vagy az állami idősgondozási és egészségügyi rendszer segítségére szorulunk. 

Nehéz elfogadni, ha eljön az a pont, hogy a mindennapi tevékenységeinkhez is segítségre van szükség, vagy ha be kell látni, hogy az egyedüllét kínzó magányát egyre nehezebben viseljük. Beszélni is nehezünkre eshet ezekről a problémákról szeretteinkkel, nem akarunk a terhükre lenni, mégis ők azok, akikhez segítségért fordulhatunk. 

Még ha sikerül is félretenni a büszkeséget és nyíltan felmerül az idős családtag gondozásának, ellátásának kérdése, akkor is sokféle érdek és korlátozó körülmény van, ami megnehezíti az optimális megoldás megtalálását. A legjobb szándékkal indított beszélgetések is vitába torkollhatnak, a kapcsolatok megterhelődnek, pedig ilyenkor kellene tudni leginkább a szoros családi és baráti kötelékekre alapozni. 

A családi mediáció egyik gyakori témája az idős családtag(ok)ról való gondoskodás kérdése. Mediátorként keretet tudok biztosítani ahhoz, hogy minden családtag érdeke megértésre kerüljön a megbeszélés során, és segítek a realitás talaján maradni a család saját megoldása kapcsán. 

A vitarendezést általában a legmotiváltabb családtag kéri, vele beszélek először telefonon, aztán minden érintett féllel igyekszem egy előkészítő beszélgetést folytatni, valamint bevonni őket a mediációban való önkéntes részvételre. Az előkészítő folyamat után kerülhet sor magára a mediációs ülésre, amikor minden érdekelt fél vagy képviselője jelen van, és ha nyitottan, a jövőre fókuszálva ülnek össze, akkor nem csak a köztük lévő kapcsolat javulhat, de általában sikerül is közösen jó megoldást találniuk. 

Díjak: 

  • Előkészítő beszélgetés: 12.000,- HUF / óra
  • Mediációs ülés: 12.000 – 20.000,- HUF/óra (egy ülés általában 2-3 óra)  

Írásos megállapodás elkészítése 5.000,- HUF. 

További információ, jelentkezés:  

Az alábbi elérhetőségeken vagy a Kapcsolatfelvétel gombra kattintva:

Telefon: +36705308489
Email: info@csikosdora.hu

A mediáció helyszíne: 1027 Budapest Frankel Leó út 6.