Mentálhigiénés segítő beszélgetés

A mentálhigiénés segítő beszélgetések során általában egy olyan kérdésre, problémára fókuszálunk, ami régóta vagy intenzíven foglalkoztatja Önt, mégsem sikerült vele dűlőre jutni. A cél, hogy az elfogadó légkörben kimondott és közösen átgondolt nehézségek más megvilágításba kerüljenek, és hogy Ön a megoldáshoz olyan belső erőforrást tudjon mozgósítani, amit korábban nem tudatosított magában. 

A terápiákkal ellentétben itt három-öt alkalom alatt körvonalazódik a megoldásra váró helyzet és az Ön lehetőségei, meglátásai, döntése ezzel kapcsolatban. Ha a beszélgetések során az derül ki, hogy Önnek másfajta segítségre van szüksége vagy a segítő beszélgetések eredménye éppen egy terápiára való igény, akkor saját kapcsolati körömből ajánlok szakembert (pl. pszichológust, pszichiátert, pár- vagy családterapeutát).

Néhány olyan téma, amelyet segítő beszélgetés során szoktunk feldolgozni:

  • párkapcsolati, párválasztási célok és nehézségek
  • célok tisztázása az élet bármely szakaszában
  • támogatás krízishelyzethez kapcsolódóan
  • új élethelyzettel való megküzdés
  • problémás családi és baráti kapcsolatok
  • támogatás veszteségfeldolgozáshoz
  • gyászfolyamat elakadásai.

A mentálhigiéné, azaz mentális egészséggel való foglalkozás nem csak akkor éri meg, ha valamilyen probléma jelentkezik az életében, hanem akkor is, ha céljai megvalósulásához, személyisége vagy kapcsolatai fejlesztéséhez, kiteljesedéséhez keres utakat.

A segítő beszélgetés díja: 15.000,- HUF / 50 perc 
Foglalható időpontok: hétfőn és szerdán 8-19 óra között.
A beszélgetések személyesen a 1027 Budapest Frankel Leó út 6. szám alatt, online pedig Skype-on zajlanak.

Időpontkérés: 
E-mailen: info@csikosdora.hu
Telefonon: +3670/530-8489